Puppeninfo

Wij zijn een hobbymatige fokker en lid van de Cocker Spaniel Club en Shih-Tzu Club Nederland. Ons uitgangspunt is het fokken van gezonde honden met een fijn karakter, weelderige vacht en een stevige bouw. Ons motto is “fokken is verbeteren, niet vermeerderen”. De ouderhonden voldoen aan de eisen gesteld in het “Verenigings Fok Regelement” en aan de voorschriften van de “Raad van Beheer”.

We willen het beste voor onze puppy’s, we willen graag weten waar onze pups terecht komen, daarom verkopen en reserveren wij geen pups voordat u eerst langskomt voor een gepland bezoek, ongeacht de afstand. Wij rijden zelf heel veel kilometers om te zorgen dat we goede gezonde pups krijgen, wij verwachten dat u dat er zelf ook voor over hebt. Dan maken wij tijd voor u vrij, ’s avonds en in ons vrije weekend, om u te ontvangen met een kopje koffie of thee. Tijdens dit bezoek kunt u de moeder zien en zien dat al onze pups opgroeien in huiselijke kring. De koopovereenkomst wordt dan doorgenomen en kunnen we hierbij uitleg geven. Op deze overeenkomst is het Nederlands Recht van toepassing, dat betekend dat de afspraken die wij maken rechtsgeldig zijn. Het beschermd hoofdzakelijk de pup, maar ook u en ons. Wanneer u akkoord bent met alles, dan maakt u binnen een week een voorschot over en heeft u een pup gereserveerd. U mag dan in de groepsapp voor dat nestje. U kunt daar de geboorte en groei van uw pup volgen. Helaas is niet ieder mens geschikt voor het houden van een hond, in het verleden is het dan ook wel eens voor gekomen dat we geweigerd hebben een pup aan iemand te verkopen.

We voeden onze pups met heel veel liefde, warmte en zorg op. Ze worden geboren bij ons in de woonkamer, voor de socialisatie, de mooiste plek. Vanaf 4 week lopen ze buiten de puppyren door de kamer en wanneer ze 5 weken zijn mogen ze buiten spelen, dan lopen ze overal, ze gaan mee in de auto en spelen met kleine kinderen. Ze raken gewend aan allerlei geluiden en ontdekken van alles.

Wij verwachten van u dat u zelf de moeite doet om informatie te lezen op onze website, maar ook op de sites van de Cocker Spaniel Club en Shih-Tzu Club Nederland. Alles over het karakter, gezondheid en verzorging. Onze pups worden volgens schema ontwormd, worden met 6 weken gecheckt op gezondheid, gechipt en getiterd. Daarmee kun je de afweer meten en zien of en wanneer ze gevaccineerd moeten worden zodat je niet vaker dan nodig vaccineert. Uiteraard wordt dat vermeld in hun paspoort en weet uw dierenarts het vervolg.

Onze pups verlaten het nest rond de 9e week, ze zijn dan gechipt, hebben een Europees Dierenpaspoort, zijn meerdere malen ontwormt, hebben een DNA profiel, een Stamboom van de Raad van Beheer en staan de pups geregistreerd bij de Databank Honden. Bij hun verhuizing naar het nieuw huisje krijgen de nieuwe baasjes altijd een uitgebreide puppypakket mee. Gaan de pups naar het buitenland, dan krijgen de pups bij de 12e week de 2e titerbepaling en tevens een rabiës enting zodat ze met de 15e week naar het buitenland kunnen verhuizen. De stamboomnaam krijgen de pups van ons. Om administratieve redenen is het niet mogelijk zelf een stamboomnaam te geven. Wel kunt u uw pup een door u vrij gekozen eigen roepnaam geven.